RDC De Kempen

Woonmonitor: over woningmarkt, WOZ en duurzaamheid

Woonmonitor: over woningmarkt, WOZ en duurzaamheid

Wat is de gemiddelde WOZ-waarde in jouw wijk? Hoe staat de woningmarkt ervoor in de Kempen? En hoe duurzaam zijn de woningen in jouw gemeente? Samen met beleidsmedewerkers van gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden is onze Woonmonitor uitgebreid! Bekijk ‘m via woonmonitor.stactics.nl

De gemeenten spannen zich in om voldoende woningen voor verschillende doelgroepen te ontwikkelen. In de Woonmonitor was al aandacht voor duurzaamheid, maar nu biedt deze ook een duidelijker beeld van de woningvoorraad per gemeente én per dorpskern. Dit valt er allemaal te ontdekken:

Bestaande woningvoorraad

 • Aantal woningen en huishoudens
 • Aantal woningen per type woning
 • Verdeling koop, sociale huur, particuliere huur
 • Ontwikkeling aantal sociale huurwoningen
 • Bouwjaar van woningen

Ontwikkelingen op de woningmarkt

 • Aantal bouwvergunningen
 • Aantal gerealiseerde woningen
 • Aantal woningen die worden gerealiseerd (plancapaciteit)
 • Ontwikkeling van de WOZ-waarde

Duurzaamheid

 • Energielabels
 • Elektriciteits- en gasgebruik van woningen

Kempische Woonvisie

De Kempische Woonvisie heeft op verschillende thema’s doelstellingen. Eén van die thema’s is duurzaamheid, in het bijzonder de warmtetransitie. Met dit onderzoek leveren we informatie die belangrijk is om te starten met de warmtetransitie in de Kempen. Daarnaast zorgt het RDC dat deze transitie gevolgd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *