RDC De Kempen

Kwetsbare werknemers door corona?

Kwetsbare werknemers door corona?

Het ministerie, de VNG en het CBS hebben voor de Kempengemeenten de groep ‘kwetsbare werknemers’ in beeld gebracht. Dit zijn werknemers van bedrijven met een dalende omzet door corona. Het CBS heeft inzichtelijk gemaakt in welke gemeenten en wijken het risico op gedwongen ontslag of verlies van werk groter is. Bepaalde gemeenten en wijken worden harder getroffen dan anderen.

De uitkomsten betekenen veel voor ons. Welke wijken vallen op? En biedt dit aanknopingspunten voor economisch en sociaal beleid? Ook vind je in het dashboard, per gemeente en wijk, diverse achtergrondkenmerken van deze kwetsbare werknemers, zoals de bedrijfstak waarin zij werken.

Bekijk het gehele dashboard op de website van het CBS.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Sommige collega’s krijgen ‘m al maandelijks in hun inbox: de nieuwsbrief van het Rural Data Center (RDC). Telkens met andere nieuwtjes over wat er nou eigenlijk gebeurt bij dat RDC. Ben je ook nieuwsgierig, maar ben je nog niet geabonneerd? Meld je dan aan!

Het is belangrijk om datagedreven werken standaard te integreren in het beleids- en besluitvormingstraject. Op die manier worden beleidskeuzes doelmatiger, doeltreffender en transparanter gemaakt. Gedurende de coronacrisis is het RDC gewoon bereikbaar! Neem gerust contact met ons op via ruraldatacenter@kempengemeenten.nl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *