RDC De Kempen

Hoe zit het met onze woningmarkt?

Hoe zit het met onze woningmarkt?

Onze Woonmonitor is vernieuwd! In onze nieuwsbrief lichtten we dit al toe. Nieuwsbrief niet ontvangen? Meld je dan aan! 

Vernieuwde Woonmonitor

Samen met beleidsmedewerkers van gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden is de Woonmonitor uitgebreid! In de Woonmonitor was al aandacht voor duurzaamheid (energielabels, zonnepanelen), maar nu biedt deze ook een duidelijker beeld van de woningvoorraad per gemeente! 

De vernieuwde Woonmonitor is interactief; door verschillende indicatoren aan elkaar te koppelen, kun je diverse woonvragen beantwoorden. Zo kun je spelen met thema’s als ‘gezinssamenstelling’ of ‘type woning’. Ook kun je ‘inzoomen’ op gemeente, kern en buurt.

Bekijk de vernieuwde Woonmonitor!

Verhuizingendashboard CBS

Het CBS heeft voor alle deelnemende Kempengemeenten een dashboard ontwikkeld dat de verhuisstromen van 2020 in kaart brengt. Het dashboard geeft ook een beeld van specifieke doelgroepen, zoals jonge gezinnen, verschillende inkomensgroepen en studenten. Je kunt bijvoorbeeld zien welke doelgroepen er naar jouw gemeente verhuizen en waar ze vandaan komen, maar ook welke doelgroepen de gemeente verlaten en waar ze naartoe gaan. Zo kun je inspelen op de woningmarkt en veranderende behoeften aan (sociale) voorzieningen.

Bekijk het Verhuizingendashboard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *